Verkennen , ontdekken en spelen voor pups tot 4 maanden
  Welkom   |   Wie is Ruby?   |   opleiding   |   Artikelen   |   Boekentips   |   Links   |   Filmpjes   |   Contact

Verkennen , ontdekken en spelen voor pups tot 4 maanden

Speciaal voor puppy's tot 4½ maand leeftijd zijn er op donderdagavond van 18.45 - 19.30 lessen om pups mentaal en fysiek te stimuleren.
In deze leeftijdscategorie zijn de pups erg gevoelig bij het opdoen van ervaringen. Juist deze ervaringen een grote rol spelen bij de verdere ontwikkeling van hond.
In deze lesjes kunnen de pups in een veilige en afgeschermde omgeving ontdekken en met andere leeftijdsgenootjes kennismaken. Uw pup krijgt de ruimte op zijn of haar tempo te exploreren, om de ontwikkeling postitief te stimuleren.
In deze les kunnen maximaal 4 pups.
Uw puppy moet tenmiste 1x gevaccineerd zijn om deel te kunnen nemen.
 

 

                 

 

Waarom is balans & coördinatie training zo belangrijk
 
Zodra de pup geboren is ligt er een netwerk van zenuwbanen klaar.
Deze zenuwbanen moeten geactiveerd worden en moeten worden afgestemd met oa. de spieren.
Hoe beter de afstemming tussen zenuwbanen en spieren is, hoe beter gecontroleerd de beweging.
Spieren zelf kunnen alleen aanspannen of ontspannen, de zenuw bepaald hoe krachtig een spier aanspant.
Met balans & coördinatie training voor pups wordt de pup geholpen zich bewust te maken van zijn lijf en wordt de aansturing via de zenuwbanen naar de bewegingsspieren verbetert.
Daarnaast worden de spiertjes die zorgen voor balans geprikkeld (stabilisatiespieren), deze hebben een belangrijke rol bij het ontwikkelen van de rompstabiliteit. Een hond met een goede rompstabiliteit zal minder snel problemen aan het bewegingsstelsel oplopen of ontwikkelen.

De oefeningen die de pup krijgt aangeboden dienen, zoals genoemd, om coördinatie te ontwikkelen. Wanneer een pup moe is of wordt, zal zijn coördinatie verminderen. Met een pup die moe is, is het daarom niet zinvol om aan coördinatie-oefeningen te werken. Tijdens de les wordt uw pup zorgvuldig in de gaten gehouden, wanneer we zien dat hij/ zij vermoeid raakt is het advies om te stoppen. (Zorg daarom voor een uitgeruste pup als u naar de training komt.)

Hoeveel mag een pup bewegen?
Voor de ontwikkeling van de botten en kraakbeen is het belangrijk dat een pup beweging krijgt.
Door te bewegen worden botcellen geactiveerd, maar in de rustperiode groeien ze. Daarom is rust ook minstens zo belangrijk als beweging.
De kraakbeencellen die de gewrichten bekleden worden voornamelijk in het eerste jaar aangemaakt en de sterkte wordt voor een belangrijk deel bepaald door de belasting. Dat betekent dat de pup voldoende gemotiveerd moet worden om actief en vrij te bewegen, maar let op: tevéél belasting zorgt voor een averechts effect en kan groeistoornissen veroorzaken.
Het is lastig om hier vaste richtlijnen over te geven. Grootte, leeftijd, ras, zijn een paar factoren die van invloed zijn. Er zijn pups die goed aangeven wanneer ze moe worden, maar er zijn ook types die doorgaan tot ze er letterlijk bij neervallen. Mijn advies daarom: blijf goed naar de pup kijken, let op vermoeidheidssignalen en gebruik je gezonde verstand.  
De richtlijn om een pup 5 minuten X het aantal maanden leeftijd mee te nemen voor een wandeling is voor de ene pup best veel en voor een ander te weinig. Het kan ook nog eens van dag tot dag verschillen. Een pup die een groeispurt doormaakt moet tijdelijk letterlijk een stapje terug doen.

De lessen van het PuppyPowerHour geven u hier inzicht in en helpen om uw pup gezond op te laten groeien.
 

 

 

Hondenschool Ruby
PuppyPowerHour
Puppycursus
Cursus voor de jonge hond
Gedragstherapie
Genieten voor grijze snoeten, seniorlessen
Massage als therapie bij lichamelijke en/ of gedragsproblemen
Tarieven
Algemene voorwaarden