Iets over mezelf
  Welkom   |   Wie is Ruby?   |   Opleiding   |   Artikelen   |   Boekentips   |   Links   |   Filmpjes   |   Contact

Iets over mezelf

Al zolang ik weet ben ik stapelgek op dieren. Het was dan ook voor niemand een verrassing dat ik een studie wilde volgen die met dieren te maken had.
Ik heb in 1994 de 4-jarige opleiding Paraveterinair Assisteren aan het Groenhorst College in Barneveld afgerond en ben sinds die tijd werkzaam als paraveterinair. Ik heb eerst een tijdje bij Veterinair Specialistisch Centrum ‘de Wagenrenk’ gewerkt en sinds 1999 ben ik werkzaam bij de Kliniek voor Gezelschapsdieren Kerkewijk te Veenendaal.
Hoewel ik het werk als paraveterinair heel erg leuk vond (en nog steeds vind), begon het te kriebelen om verder te leren.. Ik wilde me verdiepen in hondengedrag, mede omdat ik tijdens mijn werk als assistente gemerkt heb dat er veel behoefte is aan goed advies over hondengedrag. 
Ik heb de 3-jarige opleiding 'Gedragstherapie bij honden' van Dogvision gevolgd en sinds februari 2010 heb ik het diploma ‘Kynologisch Gedragstherapeut’. 
Ik run met veel plezier en enthousisame mijn hondenschooltje Hondenschool Ruby 
Daarnaast ben ik gediplomeerd kynologisch (sport)massagetherapeut, acupressuurpractonizer en aromatherapeut om honden -behalve mentaal-  ook fysiek beter in hun vel te krijgen. (kijk voor meer info op DogFysic

En jawel, buiten mijn werk om maken dieren ook nog eens in mijn vrije tijd een groot deel van mijn leven uit;  ik heb drie honden:

Dit is Basje. Een kruising Collie X Setter

Ik heb hem in 2001 uit een asiel gehaald. Hij is daar terecht gekomen nadat hij een poosje heeft rondgezworven in Brussel en iemand hem wel erg mager vond en hem bij een plaatselijk asiel onderbracht.

Het is een heel zachtaardig en gevoelig dier, met energie voor tien. Rennen in het bos is dan ook zijn grootste passie. Mijn grote vriend en leermeester is op 20-04-18 ingeslapen.

Dit is Diego, een kruising Herder X Mastin

Ook hij komt uit een asiel, maar iets verder weg. Diego komt uit Malega. Van zijn verleden is niets bekend.
Ik heb hem sinds 2005. Hij was nog geen jaar oud toen hij bij mij kwam. Diego is een lieve en trouwe hond, die wat gereserveerd is naar vreemden. Hij neemt zijn taak als waakhond heel serieus. Lieve Diego is 13-04-2016 ingeslapen.

Dit is Dusky, een Schapendoes.

Dusky heb ik leren kennen toen hij één week oud was. Ik heb heel bewust gekozen voor dit ras, omdat dit ras mij erg aanspreekt. Het zijn herdershondjes in hart en nieren en heel werklustig. Daarnaast spreekt het uiterlijk me erg aan.

Nadat ik een goede fokker van de ras had gevonden, waar net een nestje was geboren,ben ik in de eerste week wezen kijken. Bijzonder; ik wist direct welk hondje ik graag wilde van alle negen pups.Op dit moment is hij een vrolijke puber en ik geniet met volle teugen van hem. Erg leergierig en behendig. Spelletjes, nieuwe oefeningen aanleren en spelen met Basje is voor hem het einde

 

Hondenschool Ruby
Puppycursus
Cursus voor de jonge hond
Gedragstherapie
Fit & Fun training
Massage als therapie bij lichamelijke en/ of gedragsproblemen
Tarieven
Algemene voorwaarden